قله و مرتبه عالی انسانيت در حضرت زهرا(س) متجلی است
ریاحین ـ به نقل از ادارهكل روابطعمومی و تشريفات قوه قضاييه، آيتالله آملی لاريجانی، رئيس قوه قضائيه امروز، 20 ارديبهشتماه در جلسه مسئولان عالی قضايی، حضور مردم در دور دوم انتخابات را پرشكوه و موجب تقويت و صلابت نظام دانست و با مثبت ارزيابی كردن فعاليت مجلس هشتم گفت: با وجود برخی ارزيابیهای غيرمنصفانه درباره مجلس هشتم بايد گفت در كل و در مقام تصويب لوايح و قوانين در مجلس هشتم كارهای بسيار خوبی انجام شد.
رئيس قوه قضاييه تصويب قانون برنامه پنجم توسعه، تصويب قانون هدفمندی يارانهها و تصويب لوايح قضايی از جمله قانون مجازات اسلامی و آيين دادرسی كيفری و قانون نظارت بر رفتار قضات را از نمونههای بارز عملكرد مثبت مجلس هشتم اعلام كرد و گفت: اميدواريم در دوره نهم نيز مجلس كارآمدتر و پرتلاشتر شكل بگيرد و اهداف نظام اسلامی از اين طريق محقق شود.
آيتالله آملی لاريجانی با اشاره به اينكه مردم ايران هيچگاه از اهداف نظام اسلامی خود دست نخواهند كشيد و با حضور در پای صندوقهای رأی و ساير صحنههای نظام اين مسئله را ثابت كردهاند، استفاده و برخورداری از حق مسلم انرژی صلحآميز هستهای را يكی از مهمترين خواستههای مردم و مسئولان كشور برشمرد و با انتقاد از بيانيه اخير كشورهای اروپايی گفت: اخيرا كشورهای اروپايی بيانيهای غير منطقی صادر كردهاند و وزير خارجه آمريكا نيز سخنان خصمانهای را در هند بر زبان رانده است كه پس از برگزاری نشست قبلی مذاكرات هستهای، توقع چنين سخنان و چنين بيانيهای نمیرفت.
رئيس قوه قضاييه تأكيد كرد: اگر غربیها باوجود مذاكرات مناسب تركيه دنبال اين هستند كه سمت و سوی مذاكرات را به سمت سياست مذاكره و فشار همزمان ببرند بايد بدانند كه سخت در اشتباه هستند و مردم ايران هيچگاه از قدمهای استواری كه در مسير دستيابی به انرژی هستهای صلحآميز برداشتهاند عقب نخواهند نشست و غربیها بايد اين خيال خام را از سرشان بيرون كنند.
آيتالله آملی لاريجانی اعتمادسازی غربیها را قدمی سازنده برای موفقيت مذاكرات بعدی برشمرد و افزود: مردم و مسئولان ما بيشتر از هر چيز توقع اعتمادسازی دارند چرا كه بيش از سی سال است كه با انواع و اقسام ترفندها، تحريمها، تهديدها و دشمنیهای غربیها مواجهاند و اكنون با شكست اين تقابل، منطقی اين است كه به جای لحن خصمانه و صدور بيانيههای تهديدآميز و غيرمنطقی به سمت جلب اعتماد مردم ايران برآيند.
رئيس دستگاه قضا تلاش غربیها برای جلب اعتماد مردم و مسئولان ايران را گامی مؤثر برای دستيابی به موفقيت در مذاكرات دانست و نتيجه اين اعتمادسازی را استقرار صلحی پايدار در منطقه و ايجاد فضايی صميمی ميان دولتها و ملتها دانست و تصريح كرد: غربیها از طريق تحريم و تهديد و صدور بيانيههای غيرمنطقی به جايی نخواهند رسيد و بايد به دنبال ايجاد فضايی معقول و منطقی باشند. اميدواريم در دور بعدی مذاكرات در بغداد شاهد فضايی منطقی و معقول و غير خصمانه از سوی غربیها به منظور رسيدن به اهداف مذاكرات باشيم.
آيتالله آملی لاريجانی در ابتدای اين جلسه با تبريك ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)، ايشان را برحسب آيات و روايات، قله رفيع انسانيت و الگويی بیبديل در بيان اهميت جايگاه بلند زنان در اسلام توصيف كرد و گفت: مسئله توجه به حقوق زنان در اسلام تنها معطوف به امور مالی و مادی مانند مهريه و نفقه نيست، چون در مقام توجه به حقيقت وجودی انسان كه ظرفيت رسيدن به مدارج بالای انسانی را داراست ميان زن و مرد هيچ تفاوتی نيست.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به روايتی از حضرت امام جعفر صادق (ع) كه در تفسير آيه «انا انزلناه فی ليلةالقدر» فرمودهاند: «ليله» در اين آيه شريفه حضرت فاطمه (س) است و نيز با اشاره به آيه نور كه در آن نيز منظور از «مشكوة» حضرت فاطمه (س) تفسير شده است، اظهار كرد: ليلةالقدر بستر و ظرف تحقق قرآن است و وقتی حضرت فاطمه زهرا (س) در تفسير ائمه اينگونه تعبير میشود بايد اذعان كرد كه قله و مرتبه عالی انسانيت در مقام حضرت فاطمه (س) متجلی است.
آيتالله آملی لاريجانی با اشاره به تلاش شهيد مطهری در تدوين كتاب حقوق زن در اسلام، نياز امروز جهان اسلام را نگاهی نو به مقام و حقوق زن از منظر اسلام در جامعه امروزی دانست و ابراز اميدواری كرد جايگاه و مقام واقعی زنان از منظر اسلام بويژه در ابعاد عرفانی و حقيقت انسانی از سوی محققان و انديشمندان تبيين شود.
در جلسه امروز مسئولان عالی قضايی موضوع اعاده دادرسی در ديوانعالی كشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و همچنين رئيس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور گزارشی از عملكرد و فعاليتهای صورت گرفته ارائه داد و در هر بخش از سوی رئيس قوه قضاييه دستورهای لازم صادر شد.