( 4.3 383 )

ریاحین ـ نخستین مربی و پرورش دهنده ایشان، حضرت فاطمه(س) هستند که یکی از بزرگترین درسهایی که آن حضرت(س) از مادرشان آموختند، دفاع و تبعیت از ولایت بود. ولایتمداری تا پایان زندگی از ویژگی‌های برجسته حضرت فاطمه(س) بود که دخترشان حضرت زینب(س) نیز این ویژگی را از مادر به ارث بردند. حضرت زینب(س) از نزدیک شاهد بودند که چگونه مادرشان در راه دفاع از ولی زمان خود؛ یعنی امیرالمؤمنین(ع) تا پای جان ایستادند. بنابراین وقتی امام حسین(ع) به عنوان امام عصر حضرت زینب(س) در خطر قرار گرفتند و یزید آن حضرت را بین پذیرش بیعت یا شهادت مخیر کرد و امام(ع) راه ایستادگی در برابر یزید را انتخاب کردند، حضرت زینب(س) با تمام وجود برای دفاع از امام عصر خویش به عرصه آمدند و تا آخرین لحظه در کنار امام(ع) ایستادگی کردند و آن حضرت را تنها نگذاشتند.
این نقل بدون سند بسیار رایج است که حضرت زینب(س) هنگام ازدواج با عبدا... بن جعفر، در عقد ازدواجشان شرط کردند که هر گاه برادرم حضرت حسین بن علی(ع)قصد سفر داشتند، من نیز همراه ایشان خواهم بود. بنابراین به این دلیل عبدا... جعفر شوهر حضرت زینب(س) موافقت کرد که در حرکت تاریخ ساز امام حسین(ع) در کربلا آن حضرت همراه ایشان باشند. حال آنکه این مطلب به لحاظ تاریخی سندیتی ندارد و به اعتقاد من منطقی هم نیست؛ زیرا دفاع از مقام ولایت و امام زمان(ع) وظیفه همه مسلمانان از جمله زن و مرد است و در واجب عینی اذن شوهر شرط نیست.
درباره نقش بی بدیل حضرت زینب(س) در روز عاشورا باید گفت: حضرت زینب(س) شاهد همه مصایب و دشواری هایی بودند که در واقعه عاشورا پیش آمد. در تاریخ نقل شده است هر گاه مصیبتی به امام حسین(ع) می‌رسید و عزیزی از یاران و خاندان ایشان به شهادت می‌رسید، حضرت زینب(س) سریع از خیمه خارج می‌شدند، خود را به امام(ع) می‌رساندند تا تحمل مصیبت برای آن حضرت آسان تر شود.
پس از عاشورا نیز این نقش برجسته ادامه یافت و با آغاز امامت امام سجاد(ع)، ولایتمداری حضرت زینب(س) همچنان تداوم یافت. پس از واقعه عاشورا، سپاهیان دشمن وحشیانه خیمه ها را به آتش کشیدند و اگر حضرت زینب(س) حضور نداشتند، این احتمال وجود داشت که حضرت امام زین العابدین(ع) به شهادت برسند. در واقع ایشان با سپر قرار دادن خود مانع از این شدند که جان حضرت سجاد(ع) به خطر بیفتد. این وضعیت در کوفه و در مجلس عبیدا... بن زیاد باز هم تکرار شد و ایشان نگذاشتند که هیچ خطری متوجه امام عصرشان شود.
با سخنان حضرت زینب(س) در مجلس یزید، اوضاع کاملا دگرگون شد تا جایی که یزید زبان به لعن عبیدا... گشود و گفت، من راضی نبودم با حسین بن علی(ع) این گونه رفتار شود. ایشان در آن مجلس سراسر خوف و ارعابی که عبیدا... برپا کرده بود، چنان می‌ایستند و با سخنانشان عبیدا... را تحقیر می‌کنند که او تصمیم می‌گیرد آن حضرت را به شهادت برساند که عمرو بن حریث نفر دوم حکومت عبیدا...، ممانعت می‌کند؛ چون او می‌دانست اگر این اتفاق بیفتد، دستگاه حکومت سرنگون خواهد شد.

 

Review Count : 0 Review

0/700
Change the CAPTCHA code